Home » PSP-ja kërkon dënim me burg për Gruevskin

PSP-ja kërkon dënim me burg për Gruevskin

Prokuroria Speciale kërkoi aktvendim dënues për Nikolla Gruevskin dhe Gjoko Popovskin rastin Tanku. Specialja fjalët përmbyllëse tha se dëshirat personale ish-kryeministrit, lidhje me Mercedesin e blinduar luksoz, janë plotësuar përmes prokurimit realizuar nga MPB-ja.

Nga Specialja theksuan se para se ta blejnë Mercedesin e shtrenjtë ka pasur procedurë blihet një automobil i përdorur, i blinduar, por policia ka ndryshuar mendjen. Avokatët e pandehurve, megjithatë kërkuan aktvendim lirimi për Gruevskin dhe Popovskin. Procedura për Gordana Jankullovskën është ndarë për shkak shtatzënisë rrezikshme, njofton Alsat-M.

Ish-kryeministri rrezikon dënim me burg prej 1-3 vjet, i cili mund jetë edhe me kusht, ndërsa ish-ndihmës ministri i punëve brendshme, Gjoko Popovski, ballafaqohet me dënim me burg mbi 5 vjet. dy janë akuzuar lëndën Tanku për prokurimin e mercedesit luksoz vlerë mbi 600 mijë euro.

Reklama