Home » Prizreni kryeqytet historik

Prizreni kryeqytet historik

Me 66 vota për, 1 abstenim, deputetët e Kuvendit Kosovës kanë votuar projektligjin për Prishtinën.

shqyrtimin e dytë këtij Projektligjit, u ngjall një debat për amendamentin numër dy këtij projektligji, i cili përcakton kryeqytet Kosovës Prishtinën, ndërsa Prizrenin si kryeqytet historik Kosovës.

Edhe pse pati kundërshtime për amendamentin numër dy nga deputet LDK-së, me shumicë votash Prizreni me këtë projektligj mbetet kryeqytet historik.

Kryetari i Komisionit për Administratë Publike, Nait Hasani ka paraqitur dhe arsyetuar raportin me rekomandime, i cili tha se është rëndësi pas shumë vitesh, Kuvendin e Kosovës po shqyrtohet ligjin për kryeqytetin e Kosovës, Prishtinën, dhe komisioni sipas tij, ka bërë hulumtimet, shqyrtimet, analizat e këtij projektligji, i cili ka bërë edhe vizitat studimore qendrat e rajonit, raporton kp, përcjell Telegafi.

Dhe Komisioni ka ardhur përfundim se ky projektligj i plotëson kushtet për miratim kuvendin e Kosovës.

bazë Kushtetues përcakton se kryeqyteti i Kosovës është Prishtina, ne kemi bëjmë me një ligj për kryeqytetin, nuk kemi bëjmë për Prishtinën. Prandaj, kemi bëjmë për kryeqytetin dhe kryeqyteti i Kosovës është Prishtina, ndërsa kryeqyteti historik është Prizreni. Prizreni ka qenë kryeqytet tërë kohën, prandaj, është një kryeqytet historik”, ka thënë Hasani.

Deputeti i LDK-së, Driton Selmanaj, tha se askush nuk është kundër Prizrenin me trajtuar si super qytet historik, por nuk e ka vendin projektligjin për kryeqytetin e Kosovës, Prishtinën.

“Prizreni meriton respektin madh mundshëm, unë jetoj atë qytet. Ne kemi ,ligjin për mbrojtjen e qendrës historike Prizrenit, ne mund nxjerrim edhe ligje tjera nëse keni nevojë, por ligjin për kryeqytetin, Prishtinën, me futë tash edhe kryeqytetin historik, nesër mund kërkohet bëjnë pjesë edhe diçka tjetër. Kam përshtypjen pa një analize mirëfilltë, po iu kap një farë euforie e populizmit, nacionalizimit dhe dikur kemi me qesh edhe me veten çfarë ligjesh po aprovojmë”, ka thënë deputeti Selmanaj.
Deputetët gjatë debatit kanë pasur vërejtje edhe për çështjen e rregullimit sigurisë kryeqytet, për Policinë./Telegrafi

The post Prizreni kryeqytet historik appeared first on PrizrenPress – Portal informativ.

Reklama