Home » Për tre muaj rritet 3 përqind konsumi i rrymës

Për tre muaj rritet 3 përqind konsumi i rrymës

Për tre muajt e parë këtij viti, Kosovë konsumi i energjisë ka shënuar rritje rreth 3 për qind, bashku me këtë i lartë ishte edhe importi raport me eksportin e saj.

muajt janar-mars këtij viti u prodhuan rreth 2 milionë tonë thëngjill dhe 1,657 gigavat energji elektrike nga termocentralet dhe 70 tjera nga hidrocentralet.

Gjatë tremujorit parë vitit 2018 (TM1 2018) vlera e gjithmbarshme e prodhimit thëngjillit ishte rreth 1,98 mijë tonë. Kurse, sasia bruto e energjisë elektrike, e prodhuar termocentrale, ishte 1 657.5 GËh dhe hidrocentrale ishte rreth 70.0 GËh”, thuhet raportin e ASK-së.

Kosova shumë importoi rrymë sesa eksportoi atë.

Sa i përket vlerave energjisë importuar, respektivisht eksportuar, gjatë tremujorit parë vitit 2018, Kosova ka importuar 119.2 GËh energji elektrike, derisa gjatë njëjtës periudhë pra (TM 1 2018) Kosova ka eksportuar 106.4 GËh energji elektrike”, tregoi ASK-ja.

Sipas ASK-së, tremujorin e parë vitit 2018, sasia e energjisë elektrike për konsum ishte 1 136.7 GËh energji elektrike. raport me tremujorin e njëjtë vitit kaluar (TM1 2017), sasia e energjisë elektrike e konsumuar është ngritur për 2.8 për qind.

Këto dhëna u bënë ditura me publikimin e raportit “Bilanci i Energjisë” për tremujorin e tretë 2018-ës nga Agjencia e Statistikave Kosovës (ASK).

 

The post Për tre muaj rritet 3 përqind konsumi i rrymës appeared first on INSAJDERI.

Reklama