Home » Pas disa viteve Kosova mund të mbetet pa mjek

Pas disa viteve Kosova mund të mbetet pa mjek

Drejtori i Qendrës Emergjente Prishtinë Bastri Lenjani thotë se shumë shpejt Kosova rrezikon mbetet pa mjek dhe infermier për shkak emigrimit kryesisht Gjermani.

Sipas një hulumtimi mëhershëm Federatës Sindikale Shëndetësisë me studentë mjekësisë, 73 për qind e anketuarve kanë shprehur gatishmërinë për ikur jashtë Kosovës

Drejtori i Qendrës madhe Emergjente vend Basri Lenjani ka dhënë alarmin se shumë shpejt Kosova rrezikon mbetet pa mjek.Sipas tij, Kosova po i shkollon kuadrot shëndetësore, përkatësisht mjekët dhe infermierët dhe fund po ia dorëzon Bashkimit Evropian, ku po emigrojnë për paga mira dhe trajtim mirë institucional, shkruan tutje “Zëri”.

Qindra mjekë dhe infermierë nga Kosova është raportuar se deri tani janë punësuar kryesisht Gjermani, ku po paguhen gati dhjetëfish shumë se vend.

Paga e një mjeku specialist Kosovë është rreth 600 euro, ndërsa specializantët e shëndetësisë marrin pak se 500 euro e infermierët nuk i marrin as 400 euro.Në Gjermani është raportuar se specializantët e shëndetësisë i marrin rreth 4000 euro muaj, përderisa specialistët marrin edhe shumë.

Reklama