Home » Pacolli: BE duhet t’i anëtarësojë vendet e Ballkanit Perëndimor në të njëjtën kohë

Pacolli: BE duhet t’i anëtarësojë vendet e Ballkanit Perëndimor në të njëjtën kohë

Ministri i Jashtëm i Kosovës, Behgjet Pacolli, ka thënë se Samiti i Sofjes duhet shfrytëzohet sa mirë tash dhe kjo sipas tij pasi është parë një revitalizim i marrëdhënieve mes BE-së dhe Ballkanit Perëndimor.

Është jashtëzakonisht e rëndësishme Ballkani Perëndimor përsëri është lart agjendën e BE-së. Një perspektivë e qartë e anëtarësimit BE për vendet e Ballkanit Perëndimor mund shpejtojë reformat vendet e rajonit. Por, perspektiva e qartë evropiane është edhe garancë për shumë investime”, ka thënë Pacolli, përcjell Klan Kosova.

Është e rëndësishme BE marrë qëndrim guximshëm dhe thotë gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor do anëtarësohen BE njëjtën kohë”.

Kjo do inkurajojë frymën e bashkëpunimit vërtetë rajonal, pasi suksesi i një shteti varet nga suksesi i fqinjëve vet. Prandaj, duhet t’i eliminojmë gjitha elementet e kompeticionit mes shteteve tona”./Klan Kosova/
32858308_10160310594820153_8328493249723367424_n Pacolli: BE duhet t’i anëtarësojë vendet e Ballkanit Perëndimor në të njëjtën kohë

Reklama