Home » Njoftim i ri për të gjithë ata që vozisin vetura

Njoftim i ri për të gjithë ata që vozisin vetura

qershor, Policia e Shtetit dhe Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare do nisin një aksion terren për identifikimin e gjitha automjeteve pasiguruara.

Lajmi ui ditur nga Ervin Koçi, kryetar i AMF-së, gjatë raportimit Komisionin Parlamentar Ekonomisë.

Sipas Kocit, aktualisht rezultojnë rreth 16.000 mijë automjete paidentifikuara. “Numri i mjeteve pasiguruara vazhdon jetë i njëjtë dhe numri i mjeteve paidentifikuara shkaktojnë dëme vazhdon jetë i madh.Edhe ulja e mjeteve pasiguruara sigurisht është fokus punës tonë përditshme.

Për këtë kemi marrë masa vendosim funksion ato marrveshje nuk kanë qenë zbatuar përpara mes Policisë dhe Drejtorisë Përgjithshme Transportiti rrugor.

Gjatë 2017 kemi pasur komunikime vazhdueshme me Ministrinë e Transporteve dhe Policinë e Shtetit për marrë dhënat dhe nga kompania kolaudon makinat.

nga muaji shtator 2017, cdo dy javë i nisim informacion Policisë Shtetit, lidhen me mjetet e transportit nuk kanë sigurimin e detyrueshëm përgjegjësisë ndaj palëve treta.

Kjo ka dhënë rezultatet e veta, pasi po shikojmë vitin 2017, nëqoftëse Republikën e Shqipërisë numri i mjeteve regjistruara është 535 mijë, numri i mjeteve kanë paguar taksën është 447 mijë dhe numri i kontratave TPL rreth 431 mijë.

Kjo tregon nga mjetet e pasiguruara, 19.5% dalin pasiguruara, ndërsa nga mjetet kanë paguar taksën e qarkullimit është 3.64%”./shqiptarja

Reklama