Home » Nesër në Prizren varroset Kujtim Paçaku

Nesër në Prizren varroset Kujtim Paçaku

Poeti Kujtim Paçaku ndërroi jetë mëngjesin e kësaj entje. Varrimi i ndjerit do bëhet 18 maj kohë dreke Prizren.

Kortezhi funeral do niset nga rruga Paqja nr 13, Prizren ndërsa Namazi për ndjerin do falet xhaminë e Terzimhallës, thuhet njoftimin e familjarëve.

Poeti Kujtim Paçaku la prapa vetes babain, bashkëshorten dhe tre djemtë.

Ish-deputeti rom i Kuvendit Kosovës, për disa mandate, enjten ndërroi jetë moshën 59-vjeçare, kishte diplomuar romologji Universitetin e Sorbonës Paris, shkruan Gazeta Express.

Por, para se merret me politikë, ku përfaqësoi komunitetin e tij, për disa vite, sa ishte i ri, Kujtim Paçaku punoi si arsimtar një shkollë fillore Suharekë, e vonë ligjëroi edhe shkolla verore organizuara për pjesëtarët e komunitetit rom Kosovë, pjesë e cilit ishte.

Pas luftës, Paçaku ishte angazhuar edhe si gazetar një media multietnike, e vonë drejtoi edhe një OJQ mbronte drejtat e komunitetit. Ai ishte shpallur edhe ambasador i paqes Ballkan, për këso lloj angazhimi drejtat e komunitetit rom dhe komuniteteve tjera pakicë.

The post Nesër në Prizren varroset Kujtim Paçaku appeared first on INSAJDERI.

Reklama