Home » Në Prishtinë do të mbahet konferenca rajonale policore

Në Prishtinë do të mbahet konferenca rajonale policore

Përfaqësuesit e policisë Shqipërisë, Kroacisë, ish-Republikës Jugosllave Maqedonisë, Sllovenisë dhe Kosovës do marrin pjesë një Konferencë Rajonale dy-ditore Drejtuesve Policive Prishtinë fillon sot 17 maj 2018.

Kjo konferencë, nikoqir i cilës është Ushtruesi i detyrës Drejtorit Përgjithshëm Policisë Kosovës Naim Rexha e është ndihmuar nga Misioni EULEX, ka për qëllim promovimin e tejshëm bashkëpunimit rajonal.

“Qëllimi i kësaj konference është përfaqësuesit e lartë policive nga rajoni mblidhen bashku për t’i shqyrtuar kërcënimet dhe rreziqet strategjike i paraqet krimi i organizuar ndërkombëtar dhe terrorizmi, dhe se si mund ndikojë kjo paqen dhe stabilitetin rajonal. Përveç kësaj, konferenca synon t’i nxjerrë pah mundësitë dhe përfitimet cilat i ofron rritja e bashkëpunimit rajonal”, thuhet njoftim.

Ushtruesi i detyrës Drejtorit Përgjithshëm Rexha tha se nga konferenca pret sjellë përfundime praktike ardhmen me partnerët rajonalë për siguri.

Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit Kosovë (EULEX) i mbështet fuqishëm agjencitë policore rajonit qasjen e tyre për nxitur, zhvilluar tej dhe për ta rritur bashkëpunimin e tyre për sigurinë dhe prosperitetin e qytetarëve tyre.

The post Në Prishtinë do të mbahet konferenca rajonale policore appeared first on INSAJDERI.

Reklama