Home » Në Ohër nesër një takim i zgjeruar i politikanëve të Maqedonisë

Në Ohër nesër një takim i zgjeruar i politikanëve të Maqedonisë

Deputetët e gjitha grupeve parlamentare, udhëhequr nga kryetari i parlamentit, Talat Xhaferi, dhe tre nënkryetarët, do diskutojnë kryesisht çështjet lidhen me Rregulloren e Punës Parlamentit, Kodin e Etikës dhe pavarësinë buxhetore. Krahas paralajmërimeve për mundësinë e pranisë, komisioneri i BE-së për zgjerimin, Johanes Hahn, nuk do udhëtojë për Ohër, por do ketë një video-konferencë.

Dialogu do zhvillohet gjatë ditës nesërme, ku ftuar janë edhe liderët e partive parlamentare, kryeministri, Zoran Zaev, kryetari i VMRO-DPMNE-së, Kristian Mickoski,i BDI-së, Ali Ahmeti, i PDSh-së, Menduh Thaçi, i Aleancës për Shqiptarët, Ziadin Sela, dhe Bilal Kasami nga Lëvizja Besa. Nëse realizohet, do jetë takimi i parë i liderëve partive, pas takimit sotëm midis kryeministrave, Zoran Zaev dhe Alexis Tsipras, Samitin e Sofjes.

Takimi kuadër procesit “Jean Monne” mund konsiderohet si pjesë e reformave vendit, duke pasur parasysh se çështjet e konstituimit Parlamentit dhe pyetjeve deputetëve janë pjesë e Planit 3-6-9, ndërkaq këto takime duhet kontribuojnë përmirësimin e dialogut dhe debatit politik.

Reklama