Home » Në ceremoninë për hapjen e ambasadës së SHBA-së morën pjesë 22 shtete

Në ceremoninë për hapjen e ambasadës së SHBA-së morën pjesë 22 shtete

ceremoninë e organizuar nga Ministria e Punëve Jashtme Izraelit një ditë para hapjes ambasadës SHBA-ve nga Tel Avivi Kuds kanë marrë pjesë 22 shtete, e jo 32 ashtu siç thuhej.

Sipas artikullit gazetës Haaretz, 10 nga 32 shtete, cilat sipas pretendimit Ministrisë Jashtme Izraelit kanë marrë pjesë ceremoninë e hapjes ambasadës Kudsit SHBA, nuk kanë marrë pjesë premierën e organizuar 13 maj.

tej thuhet se 10 shtete, mesin e cilëve janë Serbia, Peru, Ukraina dhe Tajlanda, për cilët MPJ e Izraelit kishte njoftuar se ceremoni do dërgojnë përfaqësues nivelit ambasadorëve apo diplomatë nuk kanë marrë këtë event.

ceremoninë e organizuar dielën nga MPJ e Izraelit me rastin e hapjes ambasadës diskutueshme SHBA-ve Kuds, ishin ftuar 86 shtete cilat kanë përfaqësi Tel Aviv. Zyrtarët e ministrisë kanë thënë 32 nga këto shtete kanë dërguar përfaqësues nivel ambasadorësh apo diplomatë këtë ceremoni.

Presidenti amerikan Donald Trump 6 dhjetor vitit 2017 tha se ka njohur Kudsin si kryeqytet Izraelit dhe se do zhvendosë ambasadën e vendit tij nga Tel Avivi Kuds. Pas kësaj deklarate, hënën me një ceremoni zyrtare u bë hapja e ndërtesës re ambasadës.

Kujtojmë se ushtarët izraelitë vranë 62 palestinezë dhe plagosën paktën 3.000 tjerë cilët morën pjesë protestat e organizuara kufirin e Gazës nën rrethim, me qëllim për protestuar kundër hapjes ambasadës SHBA-ve Kuds dhe për përkujtuar 70 vjetorin e “Nakba”-s (Fatkeqësisë Madhe). /AA/

Reklama