Home » Miratohet Ligji për Prishtinën

Miratohet Ligji për Prishtinën

Me 66 vota për, 1 abstenim, deputetët e Kuvendit Kosovës kanë votuar projektligjin për Prishtinën.

shqyrtimin e dytë këtij Projektligjit, u ngjall një debat për amendamentin numër dy këtij projektligji, i cili përcakton kryeqytet Kosovës Prishtinën, ndërsa Prizrenin si kryeqytet historik Kosovës.

Koordinatori nacional për Reforma Shtetërore Qeverinë Haradinaj, Besnik Tahiri ka komentuar votimin pro Ligjit për kryeqytetin.

Një projekt madhor i Qeverisë Haradinaj kaloi! Parlamenti i Kosovës, pas 10 viteve e votoi Ligjin për Kryeqytetin.

Me këtë, Prishtina e fitoi statusin dhe identitetin e plotë, ndërkaq Kosova shtetësinë e saj tani ka kryeqendër me plotë kuptimin e fjalës”, ka shkruar Tahiri.

 

 

 

 

Reklama