Home » Miratohet ilaçi i parë kundër varësisë ndaj opioidit

Miratohet ilaçi i parë kundër varësisë ndaj opioidit

Administrata e ushqimit dhe medikamenteve ka miratuar ilaçin e parë jo opioid për trajtimin e një përbërës opiumi lidhet me një ose shumë nga tre receptorët opioid trupit.

Deri tani, shërimi i varësisë Amerikë kishte dy opsione: marrja e opioideve me ndihmën e mjekësisë, si metadoni, për trajtuar varësinë e tyre themelore, ose duke qëndruar një detoksifikim njëjavor pa mjekuar para se marrin Vivitrolin jo-opioid për bllokuar varësinë e tyre, njofton Klan Kosova.

Por mërkurën, rregullatorët amerikanë i dhanë dritën jeshile lofexidine (shitur nën emrin e markës Lucemyra), pas viteve suksesshme trajtimit varësisë ndaj saj Europë.

Kjo do jetë droga e parë Amerikë për zbutur drejtpërdrejt simptomat e tërheqjes për varësi.

Reklama