Home » Ministri i MPB-së: Mitrovica po shkon drejt rrugës të bëhet model për komunat tjera

Ministri i MPB-së: Mitrovica po shkon drejt rrugës të bëhet model për komunat tjera

Ministri i punëve brendshme Kosovës, Bejtush Gashi  ka vizuar Mitrovicën, me ç’rast është pritur nga kryetari i komunës Agim Bahtiri dhe ju është drejtuar anëtarëve Komitetit Komunal për Siguri Bashkësi (KKSB).

Fillimisht Ministri Gashi, është njoftuar nga kryetari Bahtiri me gjendjen e përgjithshme Komunën e Mitrovicës, me theks posaçëm për  atë Sigurisë.

pastaj, Ministri Gashi bashkë me kryetarin Bahtiri, kanë marrë pjesë mbledhjen e KKSB-së, ku ishin   pranishëm përfaqësues policisë Kosovës, FSK-së, Zjarrfikësve, Komuniteteve Etnike dhe Fetare, shoqërisë civile etj.

Kryesuesi i takimit Musa Dragaj, drejtor për Mbrojtje dhe Shpëtim Komunën  e Mitrovicës,pasi falënderoj Ministrin Gashi dhe kryetarin Bahrtiri, për pjesëmarrje takim i  njoftoj ata me punët dhe aktivitetet e deritashme KKSB-së.

vazhdim kryetari Bahtiri, tha se KKSB Mitrovicë ka qenë vazhdimisht nivelin e duhur realizmit objektivave nga fushëveprimi i vetë, për shtuar se ka akoma vend për angazhim edhe me fuqishëm zhvillimin e aktiviteteve për ruajtur sigurinë bashkësi .

Duhet vlerësojmë drejt gjendjen e fushës Sigurisë dhe rast nevoje reagojmë me shpejtësi për pamundësimin e problemeve eventuale Bashkësi, sidomos atyre prishin rendin, qetësi dhe raportet ndëretnike dhe ndërfetare. Duke vepruar shpejtë këtë veprim ne kontribuojmë stabilizimi i gjendjes përgjithshme bashkësi dhe Mitrovicë jetë i plotë”tha ndër tjerash kryetari Bahtiri.

 Ndërkaq ministri Gashi , pasi përshëndeti anëtarët e KKSB-së, tha se gjithmonë ka qenë i interesuar për Mitrovicës dhe se kishte planifikuar si ministër ta vizitojë pari këtë qytet, por rasti i fatkeqësisë dy policive afër Kaçanikut e kishte penguar ta bëjë këtë.

Ministri Gashi tha se roli i KKSB-ve është vlerësojë gjendjen realisht Sigurisë bashkësi dhe marr masa adekuate për evitimin e problemeve ndryshme mund lindin. Prandaj shtoj ai duhet ketë bashkëpunim sa intensiv mesë gjithë akterëve, dhe sidomos bashkëpunim me policin dhe njësitet e zjarrfikësve.

Ne karshi problemeve dhe fenomeneve ndryshme do bëjmë strategji adekuate për veprim dhe reagim, këtë aspekt Ministria do mbështet komunat fushat ku ato kanë nevojë. Me aq sa unë dëgjova dhe sa kam njohuri, Mitrovica po shkon drejt rrugës bëhet model mund t’i referohen komunat tjera”, tha ndër tjerash ministri Gashi.

Kryetari Bahtiri pas përfundimit mbledhjes KKSB-së i tregoj ministrit Gashi ambientet e punës administratës komunale.

DSC_0248 Ministri i MPB-së: Mitrovica po shkon drejt rrugës të bëhet model për komunat tjera

Reklama