Home » Ministri Gashi viziton komunën e Mitrovicës (FOTO)

Ministri Gashi viziton komunën e Mitrovicës (FOTO)

Ministri i Brendshëm, Bejtush Gashi, ka qëndruar për një vizitë komunën e Mitrovicës, ku është pritur nga kryetari i kësaj komune, Agim Bahtiri dhe pas kanë marrë pjesë në  mbledhjen e përbashkët me Këshillin Komunal për Siguri Bashkësi.

Me këtë rast ministri Gashi falënderoi kryetarin Bahtiri dhe Këshillin Komunal për Siguri Bashkësi për punën po bëjnë. Ai vlerësoi se siguria fillon pikërisht nivel  komunal, sepse nëse fillimisht nuk menaxhohet puna e mirë terren, atëherë duhet përshihen edhe institucionet tjera”, thuhet kumtesën e MPB-së, përcjell Klan Kosova.

“Jemi proces policët jenë komunitet, duke u mbështetur tek filozofia e policit lagje. Siguria është komplekse dhe përkundër pozitës gjeostrategjike komunës suaj, ka ulje veprave kriminale”, ka thënë Gashi.

Ndërsa kryetari i komunës Mitrovicës, Agim Bahtiri, ka theksuar se nga viti 2013 ka një trend dukshëm rënieve incidenteve ndëretnike dhe po ashtu ka rënie veprave tjera kriminale. Ai ka thënë se përkundër kësaj duhet punohet me secilin qytetar, mënyrë adresohen problemet e tyre.

Ndërsa përfaqësuesit e Këshillit Komunal për Siguri Bashkësi, kanë vënë dukje se kanë hartuar planin e punës dhe planin e veprimit dhe deri këtë fazën e raportimit sotëm gjendja e sigurisë është e qetë, ndërsa rastet e zbulimit veprave kriminale janë mbi 60%./Klan Kosova/
Pamje-nga-takimi-17.05.2018-1024x680 Ministri Gashi viziton komunën e Mitrovicës (FOTO)Pamje-nga-takimi-17.05.2018-1024x680 Ministri Gashi viziton komunën e Mitrovicës (FOTO)

 

Reklama