Home » Merkel përzgjedhë një foto me Thaçin për prezantimin e Samitit të Sofjes

Merkel përzgjedhë një foto me Thaçin për prezantimin e Samitit të Sofjes

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, ka bërë një postim profilin e saj Instagram, për bisedën ka zhvilluar me presidentin e Kosovës Hashim Thaçi, pas fotografisë përbashkët Samitit BE-së me vendet e Ballkanit Perëndimor Sofje Bullgarisë.

Merkel shkruan se pas fotografisë familjare, gjithmonë krijohet mundësia për shkëmbime bisedave personale.

Duke zhvilluar ca biseda jashtë sallave takimit: Pas “fotos familjare” – shpeshherë vjen mundësia për shkëmbime mëtejshme personale. Një gjë e tillë ndodhi Sofje ku u zhvillua një bisedë midis kancelares Merkel dhe Hashim Thaçit, president i Republikës Kosovës. #EUWesternBalkansSummit”, shkruan ajo profilin e saj Instagram.

Ndërlaq, Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, ka njoftuar se ka nënshkruar deklaratën e përbashkët me gjitha vendet Samitin Sofje, për mbështetur një agjendë digjitale për Ballkanin Perëndimor.

Sipas Thaçit, ky është një hap konkret drejt uljes kostos romingut rajon dhe me Bashkimin Evropian.

“Jetësimi i kësaj agjende digjitale është një lajm shumë i mirë për gjithë konsumatorët dhe një përfitim i qartë i procesit integrimit.

Gjithashtu, kjo do ndihmojë edhe nisjen e një pakoje konsiderueshme asistencës teknike për identifikimin e investimeve mundshme digjitale dhe për filluar një dialog rregullt rregullatorëve Teknologjive, Informacionit dhe Komunikimit me Komisionin Evropian.

Agjenda Digjitale për Ballkanin Perëndimor do lansohet gjatë Asamblesë Digjitale Sofje, 26 qershor”, ka shkruar Thaçi Facebook.

fff-2 Merkel përzgjedhë një foto me Thaçin për prezantimin e Samitit të Sofjes

Reklama