Home » Media austriake promovon Shkodrën: Qyteti më çlodhës në Shqipëri

Media austriake promovon Shkodrën: Qyteti më çlodhës në Shqipëri

Xhamitë janë hapura për gjithë njerëzit. Karrocat e fëmijëve ecin rrugët me gur, veturat dhe biçikletat vihen re po aq shpesh. Shkodra është një qytet relaksues Shqipëri. Ndoshta, sepse historia ishte krejtësisht ndryshe…

Kështu e nis artikullin media austriake Die Presse.

E përditshmja austriake flet për historinë e një katolike e cila është martuar me një musliman. “ qytetin vjetër Shqipërisë kjo është krejtësisht normale”- shkruhet, teksa flitet tepër për tolerancën fetare vendin tonë.

Korrespodenti i “Die Presse” gjithashtu ka vizituar fototekën Marubi me 150 mijë fotografi mes viteve 1858 deri 1974, për cilat shkruan gjatë artikull.

“Fake neës kanë ekzistuar atëherë. një foto origjinale 1936 tregohen dy patriotë qëndronin bashku ballkonin e bashkisë Shkodër me Enver Hoxhën. Por pas regjimi largoi dy nga fotografia për shkak se u përndoqën politikisht nga sistemi komunist.”

vijim, Die Presse shkruan edhe për mikpritjen shqiptare, penën e korrespondentit tregohet se gjatë rrugës merr shumë oferta familjare për një kafe dhe kjo ishte diçka ndryshe dhe e veçantë nuk ndodh asnjë shtet europian.

Gazetari shkruan me detaje edhe dhe për hapjen e shtetit ndaj fesë fillim viteve 90-të.

Përveç Kalasë Rozafës, përmendet edhe ura osmane e shekullit XVIII, “Ura e Mesit”, është e mirëmbajtura këtë qytet.

fund shkrimit për Shkodrën, flitet edhe për lundrimin gjatë verës Koman ku vizitohet nga shumë turistë vendorë dhe sidomos, për bumin e vizitave nga huaj.

 

The post Media austriake promovon Shkodrën: Qyteti më çlodhës në Shqipëri appeared first on Revista Monitor.

Reklama