Home » Maylinda Kosumoviq, pjesë e projektit teatror në Matera të Italisë

Maylinda Kosumoviq, pjesë e projektit teatror në Matera të Italisë

Silvia Graubaldi ka angazhuar disa aktorë për një shfaqje radhës.

Aktorja Maylinda Kosumoviq është pjesë e këtij projekti. Ajo ka treguar se Lecce Italisë po mbahet punëtoria e parë ndërsa vonë do pasojnë punëtoritë tjera.

“Tema e shfaqjes ka bëjë me Qytetin e Materës, i cili ka qenë dikur ‘turpi i Italisë’ ndërsa sot konsiderohet si vendi kulturor brenda shtetit” tregon Kosumoviq.

Punëtoria e parë për projektin teatral ‘The poetics of shame’ po mbahet me regjisorin Italian Massimiliano Civica ndërsa nëntor do vazhdohet me punëtori Matera me regjisorin Maja Kleczewska. Shkup do pasojnë punëtoria e radhës dhe pas edhe një tjetër workshop do mbahet me Jeton Nezirajn.

pas nga janari deri mars do jemi prapë Matera ku do kemi prova 45 ditë me koreografen dhe regjisoren Gribaudi, dhe këtu do jetë edhe premiera e shfaqjes” tregon Maylinda Kosumoviq.
Gribaudi ka lindur Torina ndërsa ajo fokusohet sidomos hulumtimin e trupit dhe raportit tij me audiencën.

vitin 2009 ajo fitoi garën Giovane Danza d’Autore ndërsa puna ‘A corpo libero’ u prezantua pas edhe Festivalin e Vallëzimit Dublin dhe Bienalen e Venecias. nga viti 2011-të rreth 60 pjesëmarrës kanë qenë pjesë e punëtorive saj.

Kosumoviq anën tjetër është ndër aktoret aktive momentalisht vend. Ajo ka qenë pjesë e shfaqjes Bordel Ballkan ndërsa është pjesë edhe e leximit radio-dramës ‘On Kosovo Field’ – fituese e çmimeve për radio-dramë BBC, mes projekteve tjera ku merr pjesë.

The post Maylinda Kosumoviq, pjesë e projektit teatror në Matera të Italisë appeared first on KultPlus.

Reklama