Home » May: Kosova dhe Ballkani përballen me probleme të shumta

May: Kosova dhe Ballkani përballen me probleme të shumta

Kryeministrja britanike, Theresa May, ka marrë sot pjesë Samitin e BE-së vendet e Ballkanit Përendimor.

Gjatë qëndrimit saj Sofje ajo shprehu edhe njëherë përkushtimin e Britanisë Madhe karshi rajonit Ballkanit Perëndimor.

Ajo shtoi se “historia është tregues se kur shtetet e Ballkanit Perëndimor janë stabile dhe sigurta, e tërë Evropa është e tillë”.

Duke folur për Kosovën dhe rajonin e Ballkanit, May nënvizoi se e kaluara ka qenë e vështirë për shtetet e këtij regjioni, e edhe gjatë ditëve sotme këto vende përballen me probleme cilat rrezikojnë progresin, raporton lajmi.net.

Pa dyshim e kaluara ka qenë e vështirë për Kosovën, Shqipërinë, Bosnjën, Maqedoninë, Malin e Zi dhe Serbinë cilat ende përballen me rreziqe progresit tyre”, deklaroi May.

Ajo foli edhe për samitin e rradhës vendeve Ballkanit Perëndimor i cili do mbahet Londër muajin korrik, për cilin tha se do adresojë problemet e korrupsionit, krimit organizuar dhe stabilitetit ekonomik.

May po ashtu tha se Samiti i Londrës do tentojë rrisë bashkëpunimin poliotike mes vendeve rajonit, si dhe mes atyre shteteve dala nga konflikti i viteve 90-ta.

The post May: Kosova dhe Ballkani përballen me probleme të shumta appeared first on INSAJDERI.

Reklama