Home » Mark Zuckerberg do të përgjigjet para Parlamentit Evropian

Mark Zuckerberg do të përgjigjet para Parlamentit Evropian

Rrjeti social Facebook ka konfirmuar se shefi ekzekutiv do takohet me krerët lartë Parlamentit Europian për diskutuar mbi shqetësimet për privatësinë Bruksel.

Data e takimit me Mark Zuckerbergun nuk është përcaktuar ende, por presidenti i Parlamentit Evropian tha se kanë shpresa se do ndodh javën e ardhshme.

Bisedimet do zhvillohen me dyer mbyllura, Konferencën e Presidentëve, ku marrin pjesë edhe udhëheqës grupeve ndryshme politike.

Rrjeti social u përfshi nga një skandal me shkeljen e privatësisë dhënave miliona përdoruesve, cilat ishin përdorur nga kompania e konsulencës politike, “Cambridge Analytica”, me seli Londër, e cila pas skandalit ka njoftuar edhe mbylljen e biznesit.

23 maj, Zuckerbergun do ta presë Paris edhe presidenti francez, Emmanuel Macron.  dy do zhvillojnë bisedime mbi privatësinë e dhënave dhe taksat.

Reklama