Home » Kush ishte Kujtim Paçaku? (VIDEO)

Kush ishte Kujtim Paçaku? (VIDEO)

Poeti dhe ish deputeti i Kuvendit Kosovës nga radhët e komunitetit rom, Kujtim Paçaku, ndërroi jetë mëngjesin e kësaj enjte.

Kujtim Paçaku u lind me 12 mars 1959 Prizren.

Prishtinë kreu studimet Akademinë e Arteve – Dega e Muzikës dhe studimet postdiplomike Pedagogjinë Muzikore.

Po ashtu arriti ta përfundonte edhe Akademinë e përshpejtuar për Aktrim dhe Regji Klasën e Prof. Faruk Begollit.

Ish – deputeti i Kuvendit Kosovës, diplomoi romologji Sorbonë Parisit.

Gjatë studimeve krijoi oktete e kore shumta. Pëveç aktiviteteve shumta shoqëri kulturore si ajo “Agimi”, ishte mësues Duhël e Bllacë vitin 1986.

Punoi si gazetar korrespondent shumë gazeta dhe media europiane.

Paçaku i cili posedonte një bagazh shumëvjeçar Kuvendin e Kosovës, pati një kulturë pasur prej një poeti, njofton Klan Kosova.

Ai përtej funksioneve ditore, pra edhe atij deputetit, mbi gjitha ishte poet, madje një ndër mirëfilltit i kishte Kosova.

‘Kurrë nuk isha mjaft i bardhë/për bardhët/As tamam i zi për zinjtë”, është portreti i Paçakut për romin e nëpërkëmbur.

Reklama