Home » Kur do të duhet të fillojë që ta dërgojë fëmiun tim tek dentisti

Kur do të duhet të fillojë që ta dërgojë fëmiun tim tek dentisti

Koha për vizitën e parë tek dentisti është pak kontraversiale. Akademia Amerikane e Dentologjisë Pediatrike sugjeron ta dërgoni fëmijën tuaj tek dentisti moshën 3 vjeç, përveç rast se mjeku i tij vëren ndonjë problem i cili kërkon vëmendje hershme, apo rast se mendon se fëmiu juaj mund këtë ndonjë problem dental. (Rreziqet përfshijnë historinë e kavitisit familje dhe shëndet dobët dhëmbëve gjatë shtatëzanisë suaj). rast se mjeku mendon fëmija juaj është rrezik atëherë ai do ju dërgojë tek dentisti 6 muaj pas daljes dhëmbëve parë ose rreth moshës 1 vjeç jetesës cilado vjen e para. Gjatë vizitave rregullta tek mjeku, ai duhet kontrollojë se a janë duke iu rritur dhëmbët mënyrë normale. Mjeku poashtu duhet pyet për dietat dhe higjienën e dhëmbëve dhe do mund përshkruaj dhe përdorimin e fluridit.

Akademia Amerikane e Dentologjisë Pediatrike dhe Asosacioni Dental Amerikan, prapëseprapë rekomandon ta sjellni fëmijën tuaj kontroll tek dentisti prej moshës 6 deri 12 muajsh. Ata kanë vërejtur se 30 vitet e fundit Amerikë, prishja e dhëmbëve tek foshnjat nuk ka pësuar rënie si tek dhëmbët e rriturve, dhe se rreth 40% e fëmijve kanë prishje dhëmbëve gjer moshën 5 vjeç. Një kontroll i hershëm dental do ta gjente problemin te cilin mjeku juaj vonë nuk do mund ta gjente apo ta diagnostikonte. Vënia e hershme e kontaktit me dentistin, thonë Akademikët, ju mundëson familjeve kenë informim rëndësishëm rreth gjendjes tyre shëndetsore, dhe poashtu përkujdesje rastet emergjente si dhe ato rutinore ditëpërditshme. /Gazeta Shneta/.

The post Kur do të duhet të fillojë që ta dërgojë fëmiun tim tek dentisti appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama