Home » Ku ndodhet Sofra e Skënderbeut?

Ku ndodhet Sofra e Skënderbeut?

Sofra e Skënderbeut (ose Guri i Pishkashit) është nië pllakë e madhe gëlqerorësh kretakut me formë pak a shumë rrumbullakët e vendosur mbi shkëmbinj skajin juglindor rrethit Librazhdit, veri Përrenjasit (ku është dhe fshati Pishkash), rrëzë malit Skurës.

Zotëron mbi viset përreth dhe nga Qafa e Thanës ka një pamje madhështore dhe piktoreske.

Sipas gojëdhënave, këtë pllakë ka pamjen e një tryeze gjigante, Skënderbeu ka ngrënë drekë bashku me ushtarët e vet, pas njërës prej betejave tij shumta kurorëzuara me fitore.

Emërtime e gojëdhëna njëjta ka edhe Kostenjë, Skuraj etj.

n.s. / dita

Reklama

Lexo më shumë