Home » Kosova mund të mbetet pa mjekë

Kosova mund të mbetet pa mjekë

Drejtori i Qendrës madhe Emergjente vend Basri Lenjani ka dhënë alarmin se shumë shpejt Kosova rrezikon mbetet pa mjekë.

Sipas tij, Kosova po i shkollon kuadrot shëndetësore, përkatësisht mjekët dhe infermierët dhe fund po ia dorëzon Bashkimit Evropian, ku po emigrojnë për paga mira dhe trajtim mirë institucional, shkruan tutje “Zëri”.

Qindra mjekë dhe infermierë nga Kosova është raportuar se deri tani janë punësuar kryesisht Gjermani, ku po paguhen gati dhjetëfish shumë se vend.

Paga e një mjeku specialist Kosovë është rreth 600 euro, ndërsa specializantët e shëndetësisë marrin pak se 500 euro e infermierët nuk i marrin as 400 euro.

Gjermani është raportuar se specializantët e shëndetësisë i marrin rreth 4000 euro muaj, përderisa specialistët marrin edhe shumë.

Reklama