Home » Komisioni Evropian dërgon gjashtë vende në gjyq për ndotje të ajrit

Komisioni Evropian dërgon gjashtë vende në gjyq për ndotje të ajrit

Komisioni Evropian ka bërë ditur se do dërgoj Gjermaninë, Francën dhe katër vende tjera gjykatën lartë, për shkak bllokimit përmbushjen e standardeve BE-së për cilësinë e ajrit.

Vendimi erdhi pasi komisioni i Bashkimit Evropian u dha shancën e fundit Janar gjashtë vendeve: Britanisë Madhe, Italisë, Hungarisë, Romanisë, Gjermanisë dhe Francës për ndërmarrë hapa përmirësimin e cilësisë ajrit.

Megjithatë, komisioneri i mjedisit i BE-së Karmenu Vella tha një konferencë shtypi Bruksel se vendet nuk arritën veprojnë shpejtë.

“Komisioni duhej konkludonte se masat shtesë porpozuara nuk janë mjaftueshme për përmbushur standardet e cilësisë ajrit sa shpejtë jetë e mundur. Si pasojë, komisioni ka vendosur t’i dërgojë këto gjashtë shtete anëtare Gjykatën e Drejtësisë BE-së”, tha Vella.

Gjykata e cila gjendet Luksemburg mund shqiptojë gjoba rënda.

Vella i cili e quajti problemin e ndotjes “kërcënues për jetën”, tha se Brukseli kishte frikë se mund përfundonte duke pritur disa vjet para se këto vende vendosnin masat e duhura përmirësimin e cilësisë ajrit.

Nuk mund presim ”, shtoi ai.

The post Komisioni Evropian dërgon gjashtë vende në gjyq për ndotje të ajrit appeared first on INSAJDERI.

Reklama