Home » KËSHTJELLA E SOFJES: MIJËRA POLICË PËR T’I MBROJTUR LIDERËT

KËSHTJELLA E SOFJES: MIJËRA POLICË PËR T’I MBROJTUR LIDERËT

Sofja është kthyer një kështjellë këto dy ditët e fundit. Rojet e sigurisë shihen çdo kënd qytetit.

Mbi 30 delegacione udhëhequra nga presidentët dhe kryeministrat, janë duke marrë pjesë samitin e rëndësishëm po mbahet Sofje Bullgarisë mes Bashkimit Evropian (BE) dhe vendeve Ballkanit Perëndimor.

Për sigurinë e këtij samiti po mbahet Pallatin Nacional Kulturës, janë angazhuar disa mijëra anëtarë sigurimit. Anëtarë policisë, forcave speciale, si dhe xhandarmëria janë rrugëve vendit.

Kryeqyteti i Bullgarisë po ashtu për këto ditë ka zbatuar një plan veçantë trafikut, ku shumë rrugë janë bllokuar.

Sigurimi një shkallë kaq lartë nuk shihet befasi pasi 28 delegacione nga nivelet larta BE-së janë pjesë e këtij samiti, e gjithashtu edhe 6 delegacione nga Ballkani Perëndimor, ku është edhe Kosova, Serbia, dhe Shqipëria.

Për ta përcjell këtë ngjarje janë akredituar gjithsej 900 reporterë.

Reklama