Home » KE dërgon 6 vende në gjyq për ndotje të ajrit

KE dërgon 6 vende në gjyq për ndotje të ajrit

Komisioni Evropian ka bërë ditur se do dërgojë Gjermaninë, Francën, Britaninë e Madhe, Italinë, Hungarinë e Rumaninë  gjykatën e Luksemburgut, për shkak mos përmbushjes standardeve BE-së për cilësinë e ajrit.

Komisionari i mjedisit BE, Karmenu Vella, tha një konferencë shtypi Bruksel se vendet nuk arritën veprojnë shpejt.

“Komisioni duhej konkludonte se masat shtesë propozuara nuk janë mjaftueshme për t’i përmbushur standardet e cilësisë ajrit sa shpejt jetë e mundur. Si pasojë, komisioni ka vendosur t’i dërgojë këto gjashtë shtete anëtare Gjykatën e Drejtësisë BE-së.”

Ai e quajti problemin e ndotjes “kërcënues për jetën” dhe tha se, Brukseli kishte frikë se mund përfundonte duke pritur disa vjet para se këto vende vendosnin masat e duhura përmirësimin e cilësisë ajrit.

Nuk mund presim , shtoi ai.

s.a/dita

Reklama

Lexo më shumë