Home » Ja si duhet t’i veshim fëmijët në stinën e pranverës

Ja si duhet t’i veshim fëmijët në stinën e pranverës

Një bebe ndjen ftohtë shumë se rriturit vetëm gjatë ditëve para jetës dhe pas ai është gjendje ruajë qëndrueshme temperaturën e trupit.

Duhet keni parasysh se duart dhe këmbët e ftohta janë normale për një bebe dhe nëse do vlerësoni nëse ka vapë apo ftohtë duhet ta bëni nga ngjyra e lëkurës.

Nëse është e kuqe ka vapë, dhe nëse është me njolla bardha dhe kuqe ka ftohtë.

Ata duhet vishen njësoj si rriturit. Është mirë ai ketë veshur disa rroba holla sesa një trashë, kjo pasi këtë mënyrë ju do keni mundësi t’i hiqni një nëse ka vapë dhe t’i vishni një tjetër nëse ka ftohtë.

Rrobat e bebes duhet jenë freskëta dhe nuk e djersitin.

Evitoni materialet sintetike cilat nuk e lejojnë lëkurën ajroset. E vishni fëmijën tuaj me një kanatjere pambuku, si edhe me një trupore hollë pambuku.

Nëse bën freskët mund t’i vishni një trupore pambuku sipër dhe nëse bën vapë mund ta vishni vetëm me kanatjere dhe truporen e sipërme. Mos bëni gabim t’i hiqni fëmijës çorapet./pernenat.al/

The post Ja si duhet t’i veshim fëmijët në stinën e pranverës appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama