Home » Ja kush do të jetë emri ri i Maqedonisë!!!

Ja kush do të jetë emri ri i Maqedonisë!!!

Një zgjidhje e padëgjuar deri tani kontestin disavjecar rreth emrit mes Maqedonisë dhe Greqisë. “Ilindenska Republika Makedonija” është zgjidhja e dakorduar dhe e pranuaeshme fshihet pas delaratës sw sotme tw kryeministrit Zoran Zaev ne Sofje, kur tha se ekziston një zgjidhje e pranueshme për te dyja palët. Këtë për gazetën KOHA e pohojnë burime diplomatike Shkup dëshirojnë mbeten anonime. Kjo zgjidhje kompromisi duhet mare drite jeshile edhe nga opozita e dyja vendeve. Këto konsultime i paralajmëroi edhe kryeministri Zoran Zaev konferencen për gazetarë pas përfundimit Samitit BE-së për Ballkanin Perëndimor Sofje. Për momentin nuk ka konfirmim zyrtar për këtë zgjidhje mundshme dakorduar mes dy kryeministrave Zaev dhe Cipras, as nga autoritet Shkup, e as nga ato Athinë. (koha.mk)

Reklama