Home » Ja cilët liderë evropianë e ballkanikë janë në Samitin e Sofjes (Dokument)

Ja cilët liderë evropianë e ballkanikë janë në Samitin e Sofjes (Dokument)

Brenda pak çastesh pritet nis punimet Samiti i BE-së dhe Ballkanit Perëndimor Sofje Bullgarisë.

Pjesëmarrës këtë samit do jenë krerët lartë shtetërorë gjitha vendeve BE-së dhe vendeve Ballkanit Perëndimor. Përveç krerëve institucioneve BE-së, pjesë e samitit janë edhe politikanët fuqishëm tri kryeqendrave deritashme evropiane, përkatësisht Kancelarja e Gjermanisë, Angela Merkel, Presidenti i Francës, Emmanuel Macron dhe Kryeministrja e Britanisë Madhe, Theresa May.

Kosova këtë samit po përfaqësohet nga presidenti Hashim Thaçi.

Analistët evropianë po e cilësojnë Samitin e Sofjes si historik, derisa pritjet nga punimet e tij janë mëdha edhe për shtetet e Ballkanit Perëndimor, cilat synojnë bëhen pjesë e familjes evropiane.

Këtu mund t’i gjeni detajet e samitit

32368409_10156385513156670_6965760316374253568_n Ja cilët liderë evropianë e ballkanikë janë në Samitin e Sofjes (Dokument)

32368409_10156385513156670_6965760316374253568_n Ja cilët liderë evropianë e ballkanikë janë në Samitin e Sofjes (Dokument)

32368409_10156385513156670_6965760316374253568_n Ja cilët liderë evropianë e ballkanikë janë në Samitin e Sofjes (Dokument)

Reklama