Home » Islami, feja me rritjen më të shpejtë në kohën tonë

Islami, feja me rritjen më të shpejtë në kohën tonë

Sipas vlerësimeve demografike, islami është feja me rritjen shpejtë tani për tani.

Por, Islami është aktualisht feja e dytë e madhe botë (pas krishtërimit). vërtetë, nëse tendencat aktuale demografike vazhdojnë me këtë ritëm, numri i muslimanëve pritet kalojë atë krishterëve, transmeton lajmi.net

Sipas statistikave vitit 2015, botë ka 1.8 miliardë myslimanë dhe shumica e tyre jetojnë Rajonin e Azisë dhe Paqësorit, duke përfshirë edhe Indonezinë, Indinë, Pakistanin, Bangladeshin, Iranin dhe Turqinë.

Popullsia myslimane Evropë gjithashtu po rritet dhe deri vitin 2050 pritet 10% e popullsisë Evropës jenë myslimanë.

The post Islami, feja me rritjen më të shpejtë në kohën tonë appeared first on INSAJDERI.

Reklama