Home » Inspektorët mbyllin 4 lokale për kushte higjienike, dyshohet edhe për dukuri devijante

Inspektorët mbyllin 4 lokale për kushte higjienike, dyshohet edhe për dukuri devijante

Mbyllen lokalet përballë SHFMU “Tefik Çanga” për shkak dyshimeve për zhvillimin e dukurive devijante dhe mungesës kushteve higjieno-sanitare
Me urdhrin e Kryetarit Komunës Ferizajt, Agim Aliu dhe vendosmërinë e tij për vendosur rregullin dhe zbatimin e ligjit, pasditen e sotme Inspektorati Komunal ka zhvilluar një aksion disa lokale qendër qytetit, gjegjësisht zonën përballë shkollës fillore mesme ulët “Tefik Çanga” për inspektuar kushtet higjieno-sanitare, dokumentin e pëlqimeve si dhe librezën sanitare këtyre bizneseve, me ç’rast bazuar edhe nga raportimet e qytetarëve për dyshimet e zhvillimit dukurive devijante këto lokale dhe mungesës dokumentacionit nevojshëm janë mbyllur 4 nga 6 lokalet e inspektuara.
Gjatë inspektimit këtyre lokaleve nga inspektorët sanitar dhe tregut ka rezultuar se ato nuk përmbushin kushtet minimalo-teknike higjieno-sanitare dhe sipas raportimeve nga banorët e zonës, ka dyshime edhe për zhvillimin e dukurive devijante.
lokali2 Inspektorët  mbyllin  4 lokale për kushte higjienike, dyshohet edhe për dukuri devijante
Lidhur me këtë aksion, Koordinatori i Inspektoratit Komunal, Ridvan Berisha ka deklaruar “Inspektorati Komunal është aktiv se asnjëherë parë, kjo me mbështetjen direkte nga Kryetari i Komunës, Agim Aliu.
Edhe sot, vazhdën e aktivitetit inspektues kemi ndërmarr një aksion për kontrollin e disa lokaleve përballë shkollës fillore “Tefik Çanga”, zonë kjo edhe herët është raportuar nga qytetarët për dyshimet se po zhvillohen aktivitete devijante dhe rrezikshme për shkak afërsisë ka me shkollën. Ne sot kemi mbyllur 4 nga 6 lokalet kemi inspektuar, për faktin se nuk kanë plotësuar kushtet higjieno-sanitare dhe kanë mungesa dokumentacionit. Jemi vendosur zbatojmë zotimin e Kryetarit Komunës, Agim Aliu për ta kthyer rendin dhe për mbrojtur interesin qytetar përmes aktiviteteve tona inspektuese. Ky aksion do vazhdoj edhe ditëve vijim zona tjera qytetit si dhe me një koordinim gjerë edhe me mekanizma tjerë institucional, gjegjësisht sigurisë dhe drejtësisë. Përkitazi me këto raste ne do shqiptojmë gjoba administrative-mandatore. Presim edhe organet e drejtësisë përkitazi me këto raste, pas hetimit, shqiptojnë masa ndëshkuese sipas legjislacionit fuqi vendin tonë,” u shpreh koordinatori Berisha.
lokali2 Inspektorët  mbyllin  4 lokale për kushte higjienike, dyshohet edhe për dukuri devijante
Ky aksion dhe aksione ngjashme do realizohen vazhdimësi. Inspektorati Komunal është prezent se asnjëherë parë gjithë territorin e Ferizajt duke realizuar aktivitete fushë ndryshme inspektimit, kjo pas riorganizimit me qëllim fuqizimi këtij mekanizmi mjaft rëndësishëm për zbatimin e ligjit, iniciativë kjo e ndërmarr nga Kryetari i Komunës Ferizajt, Agim Aliu.
Komuna e Ferizajt, fton organet e sigurisë dhe drejtësisë bashkëpunojnë ngushtë luftimin e dukurive devijante dhe rasteve shkeljes ligjit. Gjithashtu, një mbështetje fuqishme institucioni i Komunës këto aksione, pret edhe nga denoncimet e qytetarëve për lehtësuar dhe evituar kohë reale këto shqetësime dhe raste shkeljes ligjeve fuqi Republikën e Kosovës.

Reklama