Home » Haradinaj në Sofje, takon homologët nga Suedia e Danimarka

Haradinaj në Sofje, takon homologët nga Suedia e Danimarka

Kryeministri i vendit, Ramush Haradinaj, po qëndron Sofje Bullgarisë, për samitin e BE-së dhe shteteve Ballkanit Perëndimor.

Me këtë rast kryeministri ka zhvilluar takime me homologë shteteve ndryshme.

Përmes disa shkrimeve Facebook vetë Haradinaj ka njoftuar për takimin me kryeministrin e Suedisë, Stevan Lofven, me cilin ka diskutuar për ardhmen evropiane Kosovës.

“Mundësi e shkëlqyer ta njoftoj kryeministrin e Suedisë, Stefan Löfven, për angazhimet e vendit tonë përafrimin me familjen e madhe europiane. Kosova është jetësisht e angazhuar përqafojë vlerat e përbashkëta europiane dhe këtë përpjekje ka bërë progres madh”.

Haradinaj gjithashtu ka zhvilluar takim edhe me kryeministrin e Danimarkës, Lars Lokke Rasmussen, vend cilin e cilësoi si një nga mbështetësit mëdhenj Kosovës

Gjatë takimit me kryeministrin danez, Lars Løkke Rasmussen, margjina Samitit Sofjës, folëm për progresin e Kosovës sa i përket sundimit ligjit si kriter i fundit për liberalizimin e vizave për qytetarët kosovarë, janë europianët e fundit, cilët nuk e gëzojnë këtë drejtë.Danimarka është një mbështetëse e madhe e rrugëtimit tonë euroatlantik dhe ky shtet do jetë avokues i Kosovës këtë aspekt”.

32730639_789891357801947_5664242607002222592_n Haradinaj në Sofje, takon homologët nga Suedia e Danimarka

32730639_789891357801947_5664242607002222592_n Haradinaj në Sofje, takon homologët nga Suedia e Danimarka

 

Reklama