Home » Haradinaj kujton betejën e Shqiponjës

Haradinaj kujton betejën e Shqiponjës

Kryeministri Ramush Haradinaj, ka vlerësuar lart kontributin e Brigadës 132 “Myrtë Zeneli” dhe asaj 135 “Agim Zeneli”, betejën e Shqiponjës.

Ai ka thënë se kjo ishte një sakrificë e pashembullt për çlirim dhe se do ngelet kujtesën e gjithsecilit.

Ka ngjarje historinë e popujve, cilat për nga përmasat dhe forca e qëndresës, mbeten përgjithmonë kujtesë, si udhërrëfyese për kohën e vet dhe për shekujt vijnë. E tillë është beteja e lavdishme e Shqiponjës, ku u dha kushtrimi nga viganët e Brigadës 132 “Myrtë Zeneli” dhe asaj 135 “Agim Zeneli” dhe u shkrepën krismat e para lirisë. Sakrifica e pashembullt për çlirim ishte rruga deri te nderi Shqiponjës i dha emër, cilin trimat e vendit e kanë gdhendur me zjarr. Lavdi dëshmorëve lirisë!” shkruan Haradinaj Facebook.

Reklama