Home » Gruaja më e moshuar në botë, 129-vjeçarja nga Rusia: Jeta e gjatë, dënim për mua!

Gruaja më e moshuar në botë, 129-vjeçarja nga Rusia: Jeta e gjatë, dënim për mua!

 

Qeveria ruse ka deklaruar se ka gjetur gruan moshuar botë. Sipas tyre, ajo është 128 vjeçe dhe thotë se nuk ka parë asnjë ditë bardhë jetën e saj.

Koku Istambulova mund ketë qenë rreth 55 vjeçe kur ka përfunduar Lufta II Botërore dhe 102 vjeçe kur mori fund Bashkimi Sovjetik.

pasaportën e saj shkruhet se ka lindur 1 qershor 1889. Por shumë dokumente saj humbën gjatë luftës dytë Çeçeni vitet 1999-2009 shkruan Tg.com.

E pyetur se si ka qenë jeta e saj ajo ka treguar se ka qenë plot vuajtje dhe sakrifica dhe ka humbur një e nga një fëmijët. E pyetur se cili është sekreti i jetëgjatësisë saj ajo ka treguar se nuk është kujdesur asnjëherë për ushqimin dhe ka pas një jetë vështirë.

“Shikoj njerëz bëjnë sporte, hanë shëndetshëm, ruajnë format, por as e kam idenë se si kam jetuar deri tani. S’kam pasur as një ditë lumtur jetë. Kam punuar gjithmonë fort, kam punuar tokën, jam e lodhur. Jeta e gjatë nuk është një dhuratë nga Zoti, por dënim për mua”- ka thënë gruaja e cila për pak ditë mbush 129 vjeçe.

C_2_articolo_3140360_1_upiImmagineparagrafo-300x258 Gruaja më e moshuar në botë, 129-vjeçarja nga Rusia: Jeta e gjatë, dënim për mua!

l.h/ dita

Reklama

Lexo më shumë