Home » Grainca: Priten mbi 2 milion euro investime në Kosovë

Grainca: Priten mbi 2 milion euro investime në Kosovë

Zëvendësministri Grainca priti përfaqësuesit e Odës Afarizmit Kosovës (OAK).
Mbi 2 milion euro investime presin ofertë nga institucionet.

Zëvendësministri i Financave Mustafa Grainca priti përfaqsuesit e Odës Afarizmit Kosovës (#OAK), kryesuar nga kryetari i bordit Skender Krasniqi. pranishëm këtë takim ishin dhe përfaqësuesit e qumështores Bylmeti , Afrim Berisha dhe Arben Ferati.

Ky takim kishte për qëllim shqyrtimin e mundësive bashkëpunimit dhe prezantimi i projektit qumështorja Bylmeti, bashkëpunim me investitor Holandez është duke planifikuar ta realizoj Kosovë vlerë mbi 2 milion euro.
Kryetari i Odës afariste z.Skender Krasniqi, shtoi se mënyra e bërit biznes Kosovë po ndryshon nga qeveria qeveri dhe se shteti duhet jetë rregullues i biznesit. Njëkohësisht shteti duhet bëjë analiza për identifikuar kërkesën e tregut e pastaj lëshoj leje për secilin biznes bazë kërkesës është paraqitë treg, duke mos lejuar krijohet tepricë ofertuese.

Zëvendësministri i Financave Mustafa Grainca premtoi mbështetje maksimale për këtë projekt prezantuar, procesin e realizimit tij, dhe njëkohësisht mbështeti kërkesën për subvencionim bizneseve duke patur parasysh ndoshta edhe ndryshimin e kritereve përzgjedhëse, funksion pasurimit procesit subvencionues favor bizneseve.

Reklama