Home » Gjakova përkujton dëshmorët dhe martirët e Shqiponjës

Gjakova përkujton dëshmorët dhe martirët e Shqiponjës

manifestimin përkujtimor organizuar Shqiponjë edhe këtë vit u shënua 17 maji, dita e
dëshmorëve komunës Gjakovës.

pranishëm këtë tubim ishin përfaqësues institucioneve qendrore e lokale, përfaqësues
shoqatave dala nga lufta, familjarë e shumë bashkëqytetarë.

I pari i kësaj komune, Ardian Gjini tha se këtë datë Shqiponja e fitoi lirinë falë rezistencës ushtarëve brigadës saj, “andaj kokën lart dhe ndjehuni krenarë”.

Qëndresën dhe luftën jo vetëm djemve dhe vajzave komunës Gjakovës, por tërë Kosovës e kujtuan dhe e nderuan edhe kryetari i Kuvendit Kosovës, Kadri Veseli, Ministri i Forcës Sigurisë, Rrustem Berisha,deputeti Daut Haradinaj e tjerë.

Para fillimit tubimit qëndror, janë bërë homazhe dhe janë vendosur kurora me lule pranë varreve
dëshmorëve dhe martirëve komunës Gjakovës.

Reklama