Home » Gaza, 54 të plagosur në gjendje kome

Gaza, 54 të plagosur në gjendje kome

Gjatë protestave kufirin e Gazës, mbajtura hënën, 62 palestinezë ranë dëshmorë dhe shumë se 3.000 tjerë u plagosën. Ndër plagosurit 54 persona janë gjendje vegjetative, raporton Anadolu Agency (AA).

Pacientët një gjendje vegjetative janë pavetëdijshëm për mjedisin se ku ndodhen dhe janë një lloj kome.

Kryetari i Komisionit për monitorimin e krimeve pushtimit Palestinës, Imad el-Baz sot Gaza deklaroi se gjatë ushtrimit tepruar forcës ndaj protestave hënën u plagosën paktën 3.000 palestinezë. mesin e tyre 54 janë gjendje vegjetative.

Ai tha se 1.359 persona janë plagosur me armë zjarri. Midis tyre janë 79 gra dhe 255 fëmijë. Baz theksoi se ushtarët izraelitë morën shënjestër 20 gazetarë dhe 19 punëtorë shëndetësorë gjatë protestës.

Mijëra palestinezë u mblodhën hënën kufirin e Gazës për protestuar kundër pushtimit izraelit dhe zhvendosjes ambasadës amerikane nga Tel Avivi Kuds.

Forcat izraelite sigurisë duke përdorur forcë dhe armë zjarri u përpoqën parandalonin protestat, cilat vazhduan edhe martën. 62 palestinezë ranë dëshmorë dhe paktën 3.000 tjerë u plagosën.

dënimet vijnë nga bota, ndër tjera, thuhet se forca e tepruar është e papranueshme rastin e protestave paqësore palestinezët organizuan shënimin e 70-vjetorit “Nakba”-s ose dëbimin masiv palestinez.

The post Gaza, 54 të plagosur në gjendje kome appeared first on INSAJDERI.

Reklama