Home » Fshehën pasurinë, dosja e çiftit Gina-Gashi transferohet në Fier

Fshehën pasurinë, dosja e çiftit Gina-Gashi transferohet në Fier

 

Çifti i prokurorëve Dritan Gina dhe Rovena Gashi, nuk do gjykohen nga gjykata e Durrësit, por nga ajo e Fierit.

Vendimi për transferimin e dosjes këtë gjykatë është marrë pak ditë parë nga prokuroria e qytetit bregdetar, e cila vendosi shpallë moskompetencën lëndore dhe transferojë dosjen me pandehur prokurorët Dritan Gina dhe Rovena Gashi Fier.

Ky vendim është marrë pasi prokuroria i ka komunikuar akuzat dy prokurorëve, dhe marrë ata pandehur.

Ky vendim është marrë për shmangur konfliktin e interesit, pasi Gina ka punuar për disa vite prokurorinë e Durrësit dhe ka përfaqësuar këtë prokurori gjykatë.

Nisur nga kjo situatë, për mos i lënë vend çdo kalkulimi, prokuroria ka transferuar dosjen Fier.

Elbasan dhe Tiranë, nuk mund ta transferonin pasi Gina ka shërbyer si drejtues Elbasan, ndërkohë Tiranë, Gina vijon te ishte prokuror, e ndërsa bashkëshortja e tij Gashi, ka shërbyer për disa vite këtë akuzë.

Ditën e hënë kësaj jave, Prokuroria e Përgjithshme Arta Marku, nëpërmjet një njoftimi, dy prokurorët Rovena Gashi dhe Dritan Gina janë marrë pandehur për veprën penale fshehjes pasurisë, akuzë kjo është pasuar me urdhrin e pezullimit tyre nga detyra.

a.s/dita

Reklama

Lexo më shumë