Home » Fëmijëria mes plehrave

Fëmijëria mes plehrave

Dhjetëra fëmijë sigurojnë jetesën bashku me familjet e tyre nga mbledhja e mbetjeve diferencuara Durrës.

Çdo ditë ata rendin pas makinave transportojnë mbetjet e zonave përreth. Klevisi dhe tre anëtarë tjerë familjes tij e sigurojnë jetesën përmes punës vendgrumbullimin e mbetjeve urbane zonës Sukthit.

Prindërit e tij nuk punojnë. Familja nuk përfiton as nga skema e ndihmës sociale. E ka braktisur herët shkollën, ndërsa e motra është analfabete. E kanë vështirë thonë dhe sa para fitojnë nga puna landfill.

Nuk dua shkoj. Punoj këtu e me lekët marr ushqime për familjen. Na e prenë asistencën dhe e lashë shkollën”, shprehen disa prej fëmijëve. Ka dhe nga ata cilëve dëshira për shkollën nuk u mungon. “Unë vij këtu kur mbaroj shkollën. Jam klasë shtatë. Fitoj 3500 lekë. Blej ushqime. Jemi 7 veta familje. Vetëm babi punon Maqedoni. Mami është e sëmurë.”

pamundësi për gjetur alternativa punësimi, prindërit pranojnë fëmijët punojnë këtu për siguruar ardhurat për familjen.

Nuk shkojnë shkollë se nuk kanë ç’ hanë. Unë fitoj 2 mijë lekë ditë. Tërë ditën rrish këtu për 2 mijë lekë. Kjo nuk mjafton. As një çokollatë për fëmijët nuk blihet”, shprehet një banor i zonës.

Asnjë prej këtyre fëmijëve, nuk thotë se një pjesë parave i përdor për plotësuar dëshirat prej fëmije. Fëmijëria është një realitet i harruar për ta frontin e parë rrezikut vjen nga ndotja./Top Channel/

The post Fëmijëria mes plehrave appeared first on INSAJDERI.

Reklama