Home » FemArt – festivali më i madh i Artisteve dhe Aktivisteve në Ballkan nis javën e ardhshme

FemArt – festivali më i madh i Artisteve dhe Aktivisteve në Ballkan nis javën e ardhshme

FEMART është festivali i parë dhe i vetëm feminist Kosovë, njëherësh i madhi rajonin e Ballkanit duke filluar nga data 25-30 Maj do shënoj vitin e gjashtë organizimit. Ndryshe nga herët e kaluara, për shkak interesimit madh, FemArt këtë vit do prezantojë programin e tij me shumë se 40 aktivitete tri komuna: Prishtinë, Ferizaj dhe Mitrovicën e Veriut.

FEMART – Festivali i Artisteve dhe Aktivisteve çdo vit angazhon me qindra artiste dhe aktiviste nga mbarë bota cilat shfaqin punën e tyre kreative përmes: Shfaqjeve Teatrale, Filmave (dokumentar, filma metrazhit shkurtër dhe gjatë), Ekspozitave, Performancave, Koncerteve, Ligjëratave, Punëtorive, Paneleve Diskutimeve dhe Prezantimeve ndryshme formë artit.

Me moton TI UDHËHEQË, ne inkurajojmë qëndrueshmëri dhe solidaritet për gratë dhe burrat cilëve ju shkelen drejtat themelore për shkak përkatësive tyre etnike, racore, preferencave seksuale dhe pozitave shoqërore.

Programi artistik i Festivalit FEMART adreson: Drejtat e njeriut dhe Lëvizjet Feministe, Drejtat Seksuale dhe Shëndetin Ripordhues, Drejtësinë Tranzicionale dhe Ndërtimin e Paqes, Drejtat e Komunitetit LGBTQI+, Fuqizimin e Grave, Dhunën Kundër Grave, njëherë Promovon Storiet e Suksesshme Rajonale dhe Globale Grave.
thumbnail_Femart_2018_eventcover-01 FemArt – festivali më i madh i Artisteve dhe Aktivisteve në Ballkan nis javën e ardhshme
Festivali është një platformë për zhvillimin dhe paraqitjen e ideve dhe krijimeve sjellin përpara konceptet feministe dhe zhvillimet e tyre Kosovë duke u angazhuar për drejtat e barabarta grave, si dhe për shërbyer si urë lidhëse për ndërtimin e paqes dhe dialogut rajon.

Ky edicion përkrahet nga Donatorët: Zyrja e Bashkimit Evropian Kosovë, Kvinna till Kvinna, Austrian Development Cooperation, UNFPA, CFD, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Komuna e Prishtinës, Unë e Du Kosovën, UN Women, IPKO Foundation, Koalicioni K10, QKSGJ, Unicef Innovations Lab.

Bizneset përkrahëse: Frutti, Buçaj, Hotel International Prishtina, Union Caffe, Shok e Shoqe.

Përkrahësit Institucional: Biblioteka Kombëtare e Kosovës- “Pjetër Bogdani”, Teatri Dodona, Muzeu i Kosovës, KinoArmata, EU Information and Cultural Centre, Teatri Oda, Fakulteti i Arteve./ KultPlus.com

The post FemArt – festivali më i madh i Artisteve dhe Aktivisteve në Ballkan nis javën e ardhshme appeared first on KultPlus.

Reklama