Home » Eleni Foureira ka një përgjigje për kritikët në Greqi: Racistë! Pse nuk flisni për 7 pikët që më dhatë ju?

Eleni Foureira ka një përgjigje për kritikët në Greqi: Racistë! Pse nuk flisni për 7 pikët që më dhatë ju?

 

Këngëtarja me origjinë shqiptare Greqi, Eleni Foureira ka folur për herë parë pas Eurovisionit, ku zuri vendin e dytë si përfaqësuese e Qipros.

një intervistë për mediat greke, ajo u është përgjigjur kritikëve Greqi thanë se Eurovision duhet përfaqësojë Shqipërinë dhe jo Qipron, për shkak origjinës saj.

kaq shumë emisione trajtuan si fundërrinë ta bënin lajm dite, duke thënë gjëra pavërteta. M’u kthye kundër i gjithë vendi unë dua. Ata lënduan, jo grekët. gjithë ata dikur bënë kisha frikë dhe vinte turp thosha kush isha, nuk do t’ia dalin bëjnë urrej Greqinë”.

Eleni i ktheu përgjigje edhe politikanes greke Rachil Makri, e cila kishte folur kundër saj.

Doli dhe tha unë harxhoja paratë e Greqisë, sepse u rrita këtu. Unë punoj këtë vend dhe jap një përqindje madhe ardhurave mia. Nuk kam vjedhur asnjë lek nga shteti. Paguaj ERT-në(televizioni shtetëror grek) bashkë me gjithë grekët e tjerë, dhe ditën unë këndoja ERT arriti 70% audiencës. Nga paratë e mia paguhej znj.Makri kur ishte deputete”.

Sa i përket kritikave ndaj Shqipërisë nga mediat greke, për faktin pse vendi ynë i dha 10 pikë dhe jo 12 pikë plota Eurovision, Eleni Foureira u shpreh se llogaridhënia këtë rast duhet nisë fillimisht nga Greqia, i dha vetëm 7 pikë.

Nëse këto pikë ishin raciste, atëherë vjen shumë keq. Ky vlerësim dëmtoi shumë Qipron se sa mua. Gazetarët pyetën nëse u mërzita Shqipëria dha 10 pikë dhe jo 12. Askush nuk pyeti përse Greqia dha 7 pikë gjysmëfinale. Një sistem i tërë po përpiqet tregojë gjëra cilat nuk ekzistojnë”, tha Eleni Foureira.

l.h/ dita

Reklama

Lexo më shumë