Home » Ekstremistët grekë mblidhen në Bularat, rikthejnë tezat e Vorio-Epirit

Ekstremistët grekë mblidhen në Bularat, rikthejnë tezat e Vorio-Epirit

 

Bularat Dropullit gjatë fundjavës shkuar përfaqësues qarqeve ekstremiste greke si dhe anëtarë organizatës Lëvizja për Ringjalljen e Vorio Epirit, kanë zhvilluar aktivitete përkujtim Protokollit Korfuzit, vitit 1914, duke risjellë vëmendje tezat e autonomisë Vorio Epirit.

tubim është shpalosur edhe flamuri i Vorio Epirit, ndërsa organizatori Mondi Kolila, emigrant shqiptar Greqi tha se çështja e Vorio Epirit është e ndjeshme se kurrë, 104 vjet pas vendimit Protokollit Korfuzit, raporton Top Channel.

Kreu i bashkisë Dropullit, Arqile Deçka i ishte i ftuar aktivitet, thotë se nuk ka pasur dijeni për përmbajtjen e ceremonisë dhe se është distancuar e larguar sapo është njohur me qëllimet e saj. Ai mohon ky aktivitet t jetë organizim i bashkisë.

Si kryetar i bashkisë Bularat, u informova dhe u ftova, por lur e mora vesh për çfarë bëhej fjalë dhe u distancova. Kishin ardhur 10-15 përfaqësues nga Greqia, ndërsa ishin ftuar edhe nxënës shkollash dhe punonjës administrate, por nuk shkuan. Nga institucioni i bashkisë nuk mori pjesë askush”, deklaroi për Top Channel kreu i bashkisë Bularat, Arqile Deçka.

Tubimi u mbajt qendrën e fshatit Bularat, shumë pranë shkollës mesme, krah monumentit rezistencës ndaj regjimit komunist dhe mësuesve martirë periudhës mes viteve 1944-1990.

Megjithëse bashkia mohoi anëtarë saj kenë mbështetur aktivitetin, videon e shpërndarë online duken disa figura lokale publike, përfshirë edhe një punonjës bashkie.

Gjatë aktivitetit u bënë deklarata ashpra kundër qeverisë shqiptare, duke e akuzuar për mosnjohjen e identitetit etnik dhe mohimin e drejtave grekëve zona si Përmeti, Himara apo Korça.

a.s/dita

Reklama

Lexo më shumë