Home » Ekskluzive: Deklarata e Përbashkët nga Samiti i Sofjes

Ekskluzive: Deklarata e Përbashkët nga Samiti i Sofjes

Bashkimi Europian dhe shtetet e Ballkanit Perëndimor e kanë kondensuar Samitin e Sofjes një deklaratë përbashkët trembëdhjetë pikëshe, përmes cilës tregojnë përkushtim dhe vendosmëri për ta parë bashkë ardhmen.

Unioni përshëndet punën e bërë nga shtetet e gadishullit vjetër shtegtimin e tyre drejt anëtarësimit BE, duke kërkuar ajo shtohet, fokusohet fusha dhe shihet si e paaltnernativë.

Puna forcimin e rendit dhe ligjit, luftimin e krimit organizuar dhe korrupsionit, respektimin e drejtave minoritarëve dhe njëri-tjetrit, ndërtimin e urave bashkëpunimit është përkushtim i shteteve Ballkanit Perëndimor dhe kërkesë e Bashkimit Europian.

Ndërsa, ndihma shtetet nga kjo pjesë e Europës ta kenë lehtë shtegun e tyre drejt përshtatjes ekonomive dhe politikave tyre me BE-në del si premtim i kësaj fundit dhe nevojë e kërkesë e shteteve Ballkanit.

Pjesëmarrës Samitin e Sofjes janë krerët e vendeve anëtare dhe Bashkimit Europian dhe vendeve Ballkanit Perëndimor, ndërsa Kosova përfaqësohet nga presidenti Hashim Thaçi.

dk1 Ekskluzive: Deklarata e Përbashkët nga Samiti i Sofjes

dk1 Ekskluzive: Deklarata e Përbashkët nga Samiti i Sofjes

Reklama