Home » E dhimbshme: 25 vjeçari fejohet me 13 vjeçaren në Shqipëri, ja rrëfimi

E dhimbshme: 25 vjeçari fejohet me 13 vjeçaren në Shqipëri, ja rrëfimi

Emisioni investigativ italian “Le Iene” i televizionit Italia 1 është rikthyer Shqipëri për një tjetë rast pedofilie.

Kësaj here ata kanë paraqitur rastin një fshat një zonë malore qendër vendit.

“Le Iene” shkruan se disa zona Shqipërisë një burrë 25 vjeçar mund shkojë shtrat me një vajzë 13 vjeçare, pasi këtë ja lejon tradita pavarësisht se nuk ia lejon ligji.

Rasti i vajzës 13 vjeçare, sipas Le Iene ka bëjë me një fëmijë i është premtuar për grua një djali shumë madh se ajo

Shqipëri ka shumë raste tilla, aq sa janë kthyer një skandal. Për kuptuar tepër, shkuam 90 km nga Tirana, një zonë malore mnë qendër vendit. Problemi është se është një fshat shumë i izoluar, lëmë makinën tonë dhe ikim me fuortistradë. Kalojmë te shkolla e vajzës, ajo nuk është aty, nxënësit e tjerë fshihen, nuk janë mësuar shohin huaj. Këtu nuk është se ka pika karburanti çdo kilometër dhe e furnizojmë makinën me bidona rrugës. Përpara se shkojmë te vajza, takojmë xhaxhain e saj, na tregon si qëndron puna.

Xhaxhai: Djali është 25, vajza 13. Ka një ndërmjetës dhe fejohen. Pijnë kafe familjet, si e kemi ne shqiptarët, ndërrojnë unazat dhe nga ai moment vajza e ka jetën përcaktuar.

Gazetari: Jo gjithë janë dakord me këtë traditë….

Xhaxhai për vëllain: Është i sëmurë (aludon për probleme mendore), unë kam dashur ta ndaloj, ai thotë është vajza ime, e di unë.

Gazetari: I kanë ofruar para vëllait tuaj familja e djalit?

Xhaxhai: Jo.

Gazetari: Po pse ka pranuar?

Xhaxhai: Nga frika vajza mos mbetej pa fejuar.

Gazetari: Kur janë fejuar takohen?

Xhaxhai: Ishte vajza dy ditë, takohen.

Gazetari: A bëjnë çdo gjë bën një cift i vërtetë?

Xhaxhai: Ato nuk e di.

Gazetari: Por nga tradita atij i lejohet marrë shtrat një 13 vjeçare, çka Itali është krim dhe quhet pedofili.

Gazteari: Ke folur me mbesën? Çfarë i ke thënë?

Xhaxhai: I thashë pse e bëre, kishe ,mbaruar shkollën një herë. tha e di vetë. Ajo nuk kupton gjë.

Gazetari: A mund ndërhyjë njeri mos martohen?

Xhaxhai: Ishte policia dhe psikologia, por deri tani s’kanë bërë gjë.

Por mund bëjnë sepse edhe për ligjin shqiptar ky është krim, por tradita është aq e rrënjosur sa askush nuk ndërhyn thuajse asnjëherë”.

Gazetari i Le Iene

Gazetari: Sipas jush vajza duhet larguar nga ajo familje dhe çohet një strukturë ku mbrohet?

Xhaxhai: Është logjike.

shtëpia e vajzës

Janë tepër varfër, kanë fasule për drekë, na tregon shtratin ku fle vajza. Janë njerëz tepër varfër, kanë vetëm papate raft.

Gazetari takon babain e vajzës

Babai: Është e vogël, ndaj presim mbarojë shkollën 9-vjeçare pastaj martohet.

Gazetari: Ka kaluar një natë me ?

Babai: Ka qenë për tu njohur me familjen tjetër.

Gazetari: Kush e ka zgjedhur gruan për ty?

Babai i vajzës: Baba.

Gazetari: Është traditë?

Babai: Jo, por ashtu ra rasti.

Gazetari: Vajza jote tjetër çfarë moshe u martu

Babai: 14-15 vjeçe.

Gazetari: Mendon se është e drejtë këtë moshë?

Babai: Kishte qejf goca. Ata dy pëlqehen edhe pse janë rinj.

Gazetari: Vetëm këtu ndodh, shumë shtete tjera një prind s’do ta lejonte…

Babai: Edhe ai nuk e merr aq vogël. Por e ka prenotutr. Ai e di se është e tija, por pa mbaruar shkollën as ai nuk e merr.

Gazetari: Por nëse një vajzë shkon te babai dhe i thotë dua martohem se jam dashuruar, ajo nuk e di nëse është e mira e saj, ndaj janë prindërit…

Babai: Ç’mund bëjë nëse ajo do vetë?

Gazetari: Duhet dëgjosh vëllain tënd…

Babai: Do merrem unë, mbaroj një herë shkollën, pastaj shohim.

Mamaja nuk pranon flasë me gazetarin për vajzën.

Mësuesi i shkollës fshat, ka një mentalitet shumë hapur.

Gazetari i Le Iene

Mësuesi: Nuk është marrë por mirë, drejtoria jonë arsimore ka dërguar nejrëz profesori mos flasë etj. Kodi shqiptar i familjes nuk e lejon, këto bëhen mënyr fshehtë.

Gazetari: Kanë bërë seks?

Mësuesi: Kur kanë vënë unazën, patjetër po.

Gazetari: Pse familja nuk e mbron?

Mësuesi: Shumë shqiptarë i vlerësojnë fëmijët si pronë e tyre.

Psikologia shqiptare: 20-vjeçarja, seks me babain e burrit për parë nëse bënte dot fëmijë

Psikologia: Tre vjet parë takova një 20 vjeçare, e martuar me një burrë nuk bënte dot fëmijë. Për kuptuar nëse ishte ai problemi, nuk mund shkonte te mjeku, por vendosën babai i burrit bënte seks me . Kjo ka bëjë me një shoqëri primitive. Gruaja nuk mund ketë njëjtat drejta njëjta me burrat.

Gazetari: Edhe Tiranë?

Psikologia: Sigurisht.

Gazetari: Cili është dallimi mes një 13 vjeçareje jeton këtë komunitet dhe një vajze ka eksperiencat e saj?

Psikologia: Dallimi është sa di, ajo nuk di asgjë për martesën, për patur një fmëijë, ajo di vetëm duhet t’i bindet burrit. moshën 13-14 vjec ne këkrojmë identitetin skeusal. Nëse nuk e njohim këtë moshë, frustrimet emocionale, seksuale janë mëdha. Ka depresion, vetëvrasje.

Gazetari: A mund flasim për pedofili?

Psikologia: Indirekt ka një pedofili fshehur. Një akt seksual me mitur.

Takimi me vajzën 13 vjeçare

Gazetari: Kur jeni takuar?

Vajza: Para një muaji u takuam një lokal, i thashë mbaroj shkollën, ta shoh çfarë personi është. I thashë mbaroj shkollën dhe pastaj pas do fejoheshim.

Gazetari: Kur takoheni çfarë bëni?

Vajza: Jemi takuar 5 herë. S’bëjmë gj

Gazetari: Fle shtëpinë tuaj kur vjen?

Vajza: Rri pak këtu edhe ikën.

Gazetari: pëlqen?

Vajza: Po.

Gazetari: Çfarë pëlqen tek ai?

Vajza: Është i sjellshëm.

Gazetari: Po sikur pas ca vitesh mos pëlqente ?

Vajza: Nuk e di.

Gazetari: I ke dhënë fjalën…

Vajza: Po i kam dhënë fjalën.

Gazetari: Cfarë do pëlqente bëheshe?

Vajza: Nuk e di.

Gazetari: Je e lumtur?

Vajza: Po pak.

Gazetari: Motra e madhe sa vjeç është?

Vajza: 16 vjeçe.

Gazetari: Rri me fejuarin?

Vajza: Bashkëjetojnë.

Gazetari: Je e sigurt se po bën gjënë e duhur?

Vajza: Nuk e di.

Takim me djalin 25 vjeçar po ndërton shtëpinë një fshat tjetër, ku mendon jetojë me vajzën.

Djali: Jemi lidhur me gocën, e dua, e desha. Pasi mbarojë shkollën do bëkjmë drekën, vonë do ta marr. Ligji nuk mund ndalojë gjë, edhe motra ime 16 vjeçe u martua. Unë e dua kaloj jetën, nuk dua tallem. Kemi rënë dashuri, nuk ka asnjë problem.

Çfarë dashurie, kur janë takuar vetëm 5 herë…

Gazetari i Le Iene

Djali: Do ta rritet, mbarojë shkollën. Nëse familja e mëson për mirë do kalojë jetën me mua.

Gazetari i thotë se seksi me mitur është pedofili.

Djali: Unë nuk e kam marrë ta mbaj krevat tani. Besoj s’do kem probleme. bëhet nja 16-17 vjeçe. Me mua shkollë, shtëpi, nuk ka lojëra etj./ Report tv

Reklama