Home » Djali i Kujtim Paçakut: U largove nga unë pa të përqafuar

Djali i Kujtim Paçakut: U largove nga unë pa të përqafuar

Ish deputeti i Kuvendit Kosovës nga komuniteti rom Kujtim Paçaku ka ndërruar jetë sot.

Lajmin e ka dhënë seancën plenare Kuvendit Kosovës, kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli.

Ju njoftoj se ka ndërruar jetë deputeti i legjislaturës kaluar, Kujtim Paçaku”, ka thënë kryetari i Kuvendit Kosovës, Kadri Veseli.

Ai u ka kërkuar deputetëve me një minutë heshtje, nderohet ish- deputeti.

Ndërsa një njoftim për ndarjen nga jeta ish deputetit e ka bërë edhe djali i tij Denur Paçaku.

një postim rrjetin social facebook, ai ka kujtuar babin tashmë ndjerë.

U largove nga unë pa përqafuar e shikuar për herë te fundit. Gjithmonë do mbetesh zemrën time. Unë gjithmonë do jem krenar me ty e ti ishe dhe do mburresh çdo herë me mua. Dritë pastë shpirti i dashuri im, babi im!” është postimi i birit Paqakut.

32679835_2067910723242704_8964939984888922112_o Djali i Kujtim Paçakut: U largove nga unë pa të përqafuar

Paçaku u lind mars 1959, Prizren.Ai kreu studimet e degës Muzikës Akademinë e Arteve, dhe ato postdiplomike Pedagogjinë Muzikore, për t’u bërë vonë edhe nxënës klasën e legjendës filmit Faruk Begollit, Akademinë për Aktrim dhe Regji.Ai kishte diplomuar romologji Universitetin e Sorbonës Paris.

Por, para se merret me politikë, ku përfaqësoi komunitetin e tij, për disa vite, sa ishte i ri, Kujtim Paçaku punoi si arsimtar një shkollë fillore Suharekë, e vonë ligjëroi edhe shkolla verore organizuara për pjesëtarët e komunitetit rom Kosovë, pjesë e cilit ishte.

Pas luftës, Paçaku ishte angazhuar edhe si gazetar një media multietnike, e vonë drejtoi edhe një OJQ mbronte drejtat e komunitetit.

Ai ishte shpallur edhe ambasador i paqes Ballkan, për këso lloj angazhimi drejtat e komunitetit rom dhe komuniteteve tjera pakicë.
Ish-deputeti tashmë i ndjerë u mor edhe me shkrime letrare e poezi, duke botuar edhe libra.

Reklama