Home » Çiftet që grinden rrezikohen nga dhimbjet e mëdha kronike

Çiftet që grinden rrezikohen nga dhimbjet e mëdha kronike

Pacientët me dhimbje kronike vuajnë shumë agoni fizike nëse luftojnë me bashkëshortin e tyre, kanë zbuluar hulumtimet e reja.

Hulumtimi mbi gati 300 njerëz martuar me artrit dhe diabet tregoi se një luftë ishte e mjaftueshme për t’i lënë ata me simptoma këqija për çdo ditë, njofton Klan Kosova.

Nuk duhej ishte një argument i ri, madje edhe ndjenja e ‘tensionit’ marrëdhëniet e tyre ishte e mjaftueshme për përkeqësuar dhimbjen e tyre thuhet raport.

Ndërsa studimet e mëparshme kanë shqyrtuar se si martesa ndikon shëndetin një periudhë gjatë, kjo është një nga parët shqyrton se si ndërveprimet emocionale përditshme ndikojnë mirëqenien fizike një personi, njofton Klan Kosova.

Reklama