Home » Çfarë shkakton kapsllëku në trupin tuaj dhe si ta eleminoni atë

Çfarë shkakton kapsllëku në trupin tuaj dhe si ta eleminoni atë

Kapsllëku mund jetë tepër i dhimbshëm, megjithatë, për fat mirë, ka një zgjidhje 100% natyrale për lirimin nga kapsllëku.

Kompanitë mëdha farmaceutike nuk dëshirojnë ju dini se disa prej barnave farmaceutike për kapsllëk mund reduktojnë ndjeshëm efektivitetin e zorrëve. Si rezultat, disa njerëz raportojnë se pa marrë disa ilaçe caktuara, ata nuk mund shkonjë tualet.

Lajm i mirë është se ju mund zgjidhni kapsllëkun mënyrë shumë lehtë. Por, le sqarojmë pari se çfarë mund bëjë kapsllëku trupin tuaj.

Frymëmarrje e keqe

pari, kapsllëku mund shkaktojë frymëmarrje keqe gojës (halitosis). Për fat keq, njerëzit vuajnë nga kjo jo gjithmonë e kuptojnë se ata kanë një problem. Kapsllëku mund shkaktojë frymëmarrje keqe sepse krijohen mbetjet toksike si dhe ngriten gazrat nëpër trup.

Zorra e trashë dhe infeksionet

Personat vuajnë nga kapsllëku raportojnë se ndjen dhimbje shumë madhe zorrë dhe iu duhet disa orë për dalë jashtë. Si rezultat, rektumi shtrihet përtej kufijve saj. Kjo mund çojë prolaps rektal, nënkupton rektumin nuk arrin mbyllet. Këta persona janë prirur edhe për infeksione sepse nuk mund kontrollojnë jashtëqitjen.

Rritja e toksinave

Lëkura është organi i madh trup dhe është reflektim i shëndetit përgjithshëm një personi. Kapsllëku zakonisht rrit ndërtimin e toksinave trup. Si rezultat, lëkura duhet punojë shumë për eliminimin e toksinave. Kjo mund shkaktojë akne, njolla lëkurës etj.

Zorra e trashë

Kapsllëku mund shkaktojë kancerin e zorrës trashë. Nëse ngarkohet shumë ajo edhe mund pësojë tërheqje muskulore membranën e brendshme si dhe mund shkaktojë këputje si dhe infeksione.

Humbja e bakterieve shëndetshme

Zorrët përmbajnë florën (bakteriet e shëndetshme), cilat ndihmojnë me anë imunitetit dhe prodhimin e vitaminave. Kapsllëku zvogëlon përqëndrimin e florës duke i bërë personat ndjeshëm ndaj infeksionit dhe sëmundjeve.

Çfarë mund bëni?

Shumica e barnave për kapsllëk përmbajnë kemikate cilat mund dëmtojnë trupin dhe përkeqësojnë kapsllëkun. Ndryshoni dietën tuaj ushqyese! Kjo është një nga mënyrat mira për ti dhënë fund kapsllëkut.

Konsumoni shumë fruta dhe perime shëndetshme dhe largohuni nga ushqimet e përpunuara sa shumë mundeni. Ka edhe disa produkte treg mund ndihmojnë ti jepni fund kapsllëkut, duke ndryshuar edhe dietën ushqyese me kalimin e kohës.

Duke zbatuar disa nga preparatet natyrale ju mund reduktoni ndjeshëm kapsllëkun si dhe lehtësoni dhimbjet. Rregulloni dietën tuaj ushqyese për një tretje mirë, shprehi ngrënies e kështu me radhë.

The post Çfarë shkakton kapsllëku në trupin tuaj dhe si ta eleminoni atë appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama