Home » Besnik Mustafaj tregon për poezitë e dashurisë që ka shkruar në avion

Besnik Mustafaj tregon për poezitë e dashurisë që ka shkruar në avion

Shkrimtari Besnik Mustafaj, mesditën e sotme ka qenë i  ftuar Festivalin Ditënetët e Librit, organizuar nga “Klik EkspoGroup” ku ka diskutuar me gjimnazist e student lidhje me poezinë librin e tij “Biri i Adamit”.

Ai ka treguar se i është rikthyer poezisë pas shumë se 20 vjetësh.

Ky libër vjen pas kaq shumë vitesh sepse sipas autorit poezia këtë moshë vjen rrallë dhe poezitë duhet kompozohen atë mënyrë mund lidhen me njëra –tjetrën.

Poezia këtë moshë vjen rrallë, ndaj edhe ky libër është bërë me vështirësi. Shumë poezi i kam shkruar avion, gjatë kohës kur isha aktiv politikë. shkruash udhëtim është e vështirë pasi ti nuk je i përqendruar.

Pothuajse gjitha poezitë e mia janë për dashurinë, pasi e vetmja temë për cilën unë nuk flisja me bashkëpunëtorët e mi kur dilja jashtë shtetit për shkak punës ishte dashuria.

Kuptova koncepti im për dashurinë ishte kompleks dhe nuk ishte i ngjashëm me ato poezi kisha shkruar fillimet e mia”.

Çdo shkrimtar ka muzën e tij frymëzimit, ashtu edhe Besnik Mustafaj ka disa gjëra e frymëzojnë: “Femra kuptimin biblik dhe simbolik. Femra është shumë e rëndësishme poezinë time. Poezia ime është subjektive dhe e sheh veten brenda vetes si ushqim me atë jep femra me sharmin, sensualitetin”.  e.r/dita

Reklama

Lexo më shumë