Home » Ballkani Perëndimor, Tusk: S’ka Plan B, e ardhmja juaj është në BE, por procesi është i gjatë

Ballkani Perëndimor, Tusk: S’ka Plan B, e ardhmja juaj është në BE, por procesi është i gjatë

Për Ballkanin Perëndimor nuk ka Plan B, e ardhmja e tij shihet Bashkimin Europian” Presidenti i Këshillit Europian Donald Tusk bëri këtë deklaratë një konferencë për shtyp pas Samitit Bashkimit Europian dhe Ballkanit Perëndimor mbajtur Sofje.

Mund them se ky samit ishte i frytshëm madje falë bilancit këtë samit kemi vendosur sërish mbajmë pas dy vitesh një takim njëjtë Kroaci. Ajo ne kemi thënë dhe I qëndrojmë është integrimi i Ballkanit Perëndimor Bashkimin Europian mbetet prioritetet tona. Folëm për konektivitetin rajon dhe këtu nuk fokusohemi vetëm tek infrastruktura por edhe tek ekonomia apo kapitali njerëzor. Dua theksoj se axhenda e konektivitetit nuk është zëvendësuese por thelbësore për procesin për biznesin dhe qytetarët e Ballkanit Perëndimor. S’ka alternative tjetër, s’ka plan B për Ballkanin Perëndimor, këto vende janë pjesë integrale e BE” tha Tusk.

Pavarësisht perspektives se qarte  Tusk u shpreh se procesi i integrimit nuk pritet te jete i shpejte.

“Perspektiva është e qartë por nuk duam nxisim pritshmëritë shumë sesa duhet pasi duhet thënë se nuk do jetë proces i shpejtë. Duhet vlerësohen problemet ka rajoni. Europa është e madhe dhe e fortë mjaftueshëm për adoptuar gjithë këtë projekt zgjerimit me gjithë problemet dhe pasojat por po flasim për numra dhe statistika ndaj duhet jetë një proces I matur” tha Tusk.

Ndër tjera gjatë konferencës u ndanë edhe qëndrimet Bashkimi Europian ka për Iranin duke nënvizuar se nëse do  respektojë marrëveshjen për aq kohë sa edhe Irani I qëndron besnik asaj. Po kështu diskutim ishin edhe sanksionet e Shteteve Bashkuara Amerikës.

 

 

The post Ballkani Perëndimor, Tusk: S’ka Plan B, e ardhmja juaj është në BE, por procesi është i gjatë appeared first on Revista Monitor.

Reklama