Home » ATK sekuestron dokumentacion dhe fakte tjera për shmangie nga tatimi

ATK sekuestron dokumentacion dhe fakte tjera për shmangie nga tatimi

Departamenti i Hetimeve Tatimore dhe Inteligjencës (DHTI) sot ka zhvilluar një aksion gjerë 6 lokacione ndara, nën dyshimin e veprës penale shmangie nga tatimi.

Lokacionet e bastisura kanë qenë: tri lokacione Ferizaj (2 subjekte tatimore dhe 1 zyrë e kontabilitetit), një lokacion Kamenicë (një subjekt tatimor), një lokacion Prishtinë (një zyrë e kontabilitetit) dhe një lokacion Graçanicë (një subjekt tatimor).

Administrata Tatimore e Kosovës njofton se DHTI ka qenë kontakt vazhdueshëm me prokurorin e rastit, ku është informuar për veprimet terren.

ATKO njofton se vendngjarje janë sekuestruar, fakte dhe dokumente ndërlidhen me transaksione dyshuara (fiktive).

Faktet dhe dokumentet e sekuestruara janë: 5 shtëpiza kompjuteri, 2 laptop, 1 Hard Disk (External HD),  1 flash disk, si dhe Libra blerjes, libra shitjes dhe fatura ndryshme dhe prova tjera janë relevante.

Bëhet e ditur se pas përfundimit kontrollit (bastisjes),   zyrat e DHTI-së janë shoqëruar 4 persona, ku është marrë deklarata (intervista) e tyre, lidhur me veprimet dhe përgjegjësitë e tyre ligjore.

Aksioni është zhvilluar bashkëpunim me Prokurorin e Shtetit, gjykatën përkatëse dhe asistim Policisë Kosovës.

The post ATK sekuestron dokumentacion dhe fakte tjera për shmangie nga tatimi appeared first on INSAJDERI.

Reklama